zaterdag 14 oktober 2017

Kampioenen van het bos!

In de week van het bos werden de kinderen van het 2e en 3e leerjaar uitgedaagd door de helden van Ketnet en de kampioenen van het bos.
Als echte superhelden gingen we de uitdaging natuurlijk aan...

Uitdaging 1: de kampioenen van het verzamelen: bomenverzameling en jakkiedingenzoektocht

Al bij de start van onze wandeling naar het bos kregen we onze eerste uitdaging van de kampioenen van het verzamelen, de eekhoorn en de Vlaamse gaai.
Ze vroegen ons om onderweg heel goed uit te kijken zodat we onze bomenverzameling verder konden aanvullen met blaadjes en vruchten van de juiste bomen. Bovendien kregen we een heuse jakkiedingenzoektocht (met dank aan zondagbosdag): een lijstje met allemaal vieze dingen om op te sporen...


Uitdaging 2: de kampioenen van de camouflage: camoufleer een vriendje

Bij het bos aangekomen, gingen we op zoek naar de andere opdrachten. De bosuil en de huismoeder hadden een wel heel leuke uitdaging voor ons in petto: camoufleer een vriendje uit je groep zodat de juffen hem/haar niet terugvinden.
We slaagden met glans voor deze opdracht: de juffen waren al even bang dat ze met een paar kindjes minder naar huis zouden moeten keren ;-). 
Kunnen jullie ons spotten op de foto's?

Uitdaging 3: de kampioenen van het verleiden: land art

De braam en hazelnoot verleiden onze smaakpapillen met hun lekkere smaak. Zij vroegen zich af of wij verleidelijke cupcakes konden maken met materiaal uit de natuur. Het resultaat zag er prima uit, maar het proeven hebben we toch overgeslagen...
Uitdaging 4: de kampioenen van de nacht: blind parcours

Als laatste kwamen de vleermuis en de das aan de beurt. Zij dachten dat we een blind parcours niet zouden aandurven! We overtuigden hen snel van het tegendeel:
Uitdaging van de helden van Ketnet: de juf als boswachter (en we deden er nog een stroper bovenop ;-)

Terwijl de kinderen nog even het bos in trokken om extra materiaal te verzamelen voor hun kunstwerkjes, arriveerde er een boswachter. Hij gaf de kinderen wat info over het bos, maar had ook minder goed nieuws: er werd regelmatig een stroper gesignaleerd in zijn bos! Terwijl we met de boswachter stonden te praten, zagen enkele kinderen de snoodaard lopen en zetten de achtervolging in. Al snel hadden ze hem te pakken, en kon de kerel ingerekend worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten